Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στο δολάριο

Ενώ συνεχίζεται στις ΗΠΑ η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, η εντύπωση πως η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη υστερεί έναντι της Ευρωπαϊκής, δίνει ώθηση στο ευρώ.

Η καθυστέρηση που σημειώνεται στην λήψη απόφασης για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, πιέζουν το δολάριο, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία.

Οι διαπραγματευτές του Λευκού Οίκου και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, έχει σημειωθεί πρόοδος σε βασικά στοιχεία του σχετικού νομοσχεδίου,

Εν τω μεταξύ, η εντύπωση πως η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη υστερεί έναντι της Ευρωπαϊκής, δίνει ώθηση στο ευρώ, που τις τελευταίες ημέρες έφτασε να διαπραγματεύεται έως και στα 1,19 δολάρια.

Αυτήν την ώρα το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,25% έναντι του ευρώ στα 1,1834 δολάρια, και κατά 0,37% έναντι της στερλίνας στα 1,3117 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v