Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για την στερλίνα

Εβδομαδιαίες απώλειες 3,5% σημειώνει η στερλίνα σε σχέση με το δολάριο. Άνοδος για το ευρώ. Οριακές διακυμάνσεις για το γεν.

Νέες ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην στερλίνα καθώς είναι πλέον κοντά ένα σκληρό Brexit αφού οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Ειδικότερα, εντείνει τις προετοιμασίες της η Ευρωπαϊκή Ενωση την Παρασκευή, για ένα ταραχώδες τέλος στο τετραετές… «έπος» του Brexit. Ανώτεροι αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τα 27 μέλη της ΕΕ για το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού να σπάσει τη συμφωνία διαζυγίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε μία από τις πιο ασυνήθιστες στροφές που έχει κάνει η Βρετανία από το δημοψήφισμα του 2016, δήλωσε ρητά αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, μη εφαρμόζοντας κάποια τμήματα της Συμφωνίας Αποχώρησης που υπογράφηκε τον Ιανουάριο.

Η στερλίνα κινείται σε χαμηλό έξι εβδομάδων σε σχέση με το δολάριο, σημειώνοντας πτώση 0,2% στο 1,2791 από 1,2809 την προηγούμενη μέρα. Συνολικά στην εβδομάδα η στερλίνα χάνει 3,5%.

Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1851 δολ. από 1,1816 την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, το ιαπωνικό νόμισμα σημειώνει οριακή πτώση 0,1% σε σχέση με το δολάριο στα 106,16 γεν από 106,28 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v