Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Aλμα κάνει το κινεζικό γουάν έναντι του δολαρίου, στο πιο υψηλό 16 μηνών. Κέρδη 0,2% για το ευρώ στο $1,188 και 0,4% για τη στερλίνα, στο $1,289.

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Αλμα κάνει το κινεζικό γουάν, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 16 μηνών έναντι του δολαρίου, αφότου τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν οικονομική ανάκαμψη μετά τα lockdown του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχωρεί, καθώς ενισχύεται και η διάθεση για ρίσκο.

Ανέβασε ταχύτητα η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας τον περασμένο μήνα. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση, με το αποτέλεσμα να είναι υψηλότερο από την άνοδο 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και την πτώση 1,1% του Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,6% μετά την άνοδο κατά 4,8% του Ιουλίου, έναντι προσδοκίας για ανάπτυξη 5,2%.

Νέο χαμηλό για το τουρκικό νόμισμα έναντι του πιο ισχυρού ευρώ, με την ισοτιμία στις 8,910 λίρες ανά ευρώ, ενώ έναντι του δολαρίου είναι περίπου 0,4% μακριά από το ιστορικό χαμηλό -στις 7,496 λίρες ανά δολάριο, την ώρα που οι εντάσεις Ελλάδας-Τουρκίας για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο ασκούν πιέσεις στο νόμισμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το κινεζικό νόμισμα φτάνει στα 6,78 γουάν ανά δολάριο, με άνοδο 0,4%.

Ελαφρώς χαμηλότερα (-0,1%) ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 92,946.

Κέρδη 0,2% για το ευρώ, στο 1,188 δολάριο και 0,4% για τη στερλίνα, στο $1,289.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v