Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη διάθεση για ρίσκο στηρίζει το δολάριο Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας

To δολάριο χάνει οριακά και αλλάζει χέρια στο €0,87, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% στο 1,356 δολάριο, ενώ το δολάριο έναντι του γεν βρίσκεται στα 115,82.

Η μεγαλύτερη διάθεση για ρίσκο στηρίζει το δολάριο Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας

Κοντά σε υψηλά πολλών εβδομάδων τελούν υπό διαπραγμάτευση την Πέμπτη το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο bullish σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως μετοχές, ενώ το δολάριο διατηρείται σε στενό εύρος εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αναλυτές της Westpac επεσήμαναν την «έκρηξη υψηλότερα στις αγορές μετάλλων, την άνοδο του κλίματος παγκόσμιου ρίσκου και το πιο ήπιο δολάριο ΗΠΑ» ως παράγοντες που υποστηρίζουν το δολάριο Αυστραλίας, προσθέτοντας ότι «ένα κλείσιμο πάνω από $0,7183 θα υποδήλωνε περαιτέρω επέκταση στα $0,7225 και πιθανώς στα $0,7275». Αυτή την ώρα το δολάριο Αυστραλίας βρίσκεται στο $0,719.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έφτασε σε υψηλό δύο εβδομάδων στα $0,66975 την Τετάρτη, βρίσκεται στα $0,67, ενώ το βελτιωμένο κλίμα κινδύνου επιβάρυνε επίσης λίγο το ασφαλές γεν.

Ωστόσο, τα νομίσματα γενικά ήταν σε ένα μοτίβο συγκράτησης περιμένοντας τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν στους επενδυτές περαιτέρω ενδείξεις για τον ρυθμό της νομισματικής σύσφιξης της Federal Reserve.

Αναμένεται μηνιαία αύξηση 0,5% τον Ιανουάριο και ετήσια 7,3%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά υψηλότερα από τα αναμενόμενα νούμερα θα σηματοδοτούσαν πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο και ορισμένοι μιλούν για την πιθανότητα μεγαλύτερης αύξησης κατά 50 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν βλέπει περίπτωση να ξεκινήσει με αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, προσθέτοντας ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων μετά τον Μάρτιο θα εξαρτηθούν από την ένταση του πληθωρισμού και από το πόσο μετριάζεται ή επιμένει.

To δολάριο χάνει οριακά και αλλάζει χέρια στο €0,87, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% στο 1,356 δολάριο, ενώ το δολάριο έναντι του γεν βρίσκεται στα 115,82.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v