Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες από τις συνομιλίες σταθεροποιούν το ρούβλι

Σημείωσε ραγδαία πτώση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που οδήγησε στο να χάσει το νόμισμα το ήμισυ της αξίας του έναντι του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι ελπίδες από τις συνομιλίες σταθεροποιούν το ρούβλι

Το ρωσικό ρούβλι έχει ανακτήσει ορισμένες από τις απότομες απώλειες που υπέστη αυτή την εβδομάδα, αλλά κατάφερε μόνο να σταθεροποιηθεί αντί να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική επιστροφή.

Την Τρίτη, το δολάριο τελεί υπό διαπραγμάτευση 3,3% πιο αδύναμο σε σχέση με το ρούβλι και σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, στα 116,82 ρούβλια ανά δολάριο, καθώς οι ελπίδες για την έκβαση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας περιορίζουν την άνοδο του ασφαλούς καταφυγίου του αμερικανικού νομίσματος.

Το ρούβλι υπέστη ραγδαία πτώση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που οδήγησε στο να χάσει το νόμισμα το ήμισυ της αξίας του έναντι του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το δολάριο χάνει 0,5% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στα €0,909 ανά δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,302 δολάριο, ενώ το δολάριο υποχωρεί και έναντι του γεν, στα 117,78 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων κατηφορίζει 0,4%, στα 98,73.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v