Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 20 ετών κατηφόρισε το γεν έναντι του δολαρίου

Το δολάριο είναι σταθερό έναντι των περισσότερων άλλων νομισμάτων, ενώ ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στα 100,96, σε υψηλό δύο ετών.

Σε χαμηλό 20 ετών κατηφόρισε το γεν έναντι του δολαρίου

Σε χαμηλό 20 ετών προσγειώθηκε το γεν έναντι του δολαρίου την Τρίτη, με οδηγό τις υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και τα πιθανώς συγκριτικά καλά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Το δολάριο καταγράφει άνοδο 1% έναντι του γεν στα 128,24 γεν ανά δολάριο, που είναι το πιο υψηλό σημείο του από τον Μάιο του 2002. Έχει αυξηθεί κατά 4,5% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, κάτι που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από το 2016, μετά το 5,8% του Μαρτίου.

Το δολάριο είναι επίσης σταθερό έναντι των περισσότερων άλλων νομισμάτων ενώ ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στα 100,96, σε υψηλό δύο ετών.

«Νομίζω ότι η ευρεία τάση του δολαρίου αντανακλά την οικονομική επίδοση των ΗΠΑ, ενώ έχουμε δει κάποιες αρχικές επιπτώσεις των υψηλότερων τιμών της ενέργειας από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλού, ειδικά στην ευρωζώνη», δήλωσε η Carol Kong, αναλύτρια στρατηγικής FX στην Commonwealth Bank of Australia. «Φυσικά, ο μεγάλος οδηγός της κίνησης του δολαρίου έναντι του γεν είναι η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων».

Το ευρώ διατηρείται χαμηλά έναντι του δολαρίου, στο $1,077, η στερλίνα χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,300.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v