Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό δύο ετών για τον δείκτη δολαρίου, υψηλό 2022 για το ρούβλι

Επιασε τα 100 ο δείκτης δολαρίου, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020. Επεκτείνει τα κέρδη του το ρούβλι. Υποχωρούν ευρώ και βρετανική λίρα.

Υψηλό δύο ετών για τον δείκτη δολαρίου, υψηλό 2022 για το ρούβλι

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια έφτασε στα 100 ο δείκτης δολαρίου την Παρασκευή, υποστηριζόμενος από την προοπτική για πιο επιθετικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Το δολάριο κέρδισε έδαφος έναντι μεγάλων αντιπάλων του τον περασμένο μήνα, ιδιαίτερα έναντι του ευρώ, το οποίο έχει πιεστεί από τις ανησυχίες των επενδυτών για το οικονομικό κόστος του πολέμου στην Ουκρανία και τις δυνητικά δύσκολες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο έως και 100 μονάδες στις πρώτες ώρες συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, φτάνοντας στο καλύτερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2020. Αργότερα έχασε κάποια δυναμική ενώ πλέον παραμένει γενικά σταθερός στις 99,94.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,3% αυτή την εβδομάδα, την μεγαλύτερη σε έναν μήνα, υποστηριζόμενος από τις επιθετικές δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων της Federal Reserve που ζητούν ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων για τον περιορισμό του υψηλού πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, το ρούβλι επεκτείνει τα κέρδη του. Νωρίτερα, έφτασε στα 74,03 ρούβλια ανά δολάριο, που είναι και το πιο υψηλό σημείο της φετινής χρονιάς. Τις μεσημεριανές ώρες η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 78,75 ρούβλια ανά δολάριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην υπόλοιπη αγορά συναλλάγματος, τo ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,08 δολάριο ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v