Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 2 ετών χτύπησε το ρούβλι έναντι του ευρώ

Καταγράφει κέρδη 1,2% στα 79 ρούβλια ανά ευρώ, αφού νωρίτερα είχε φτάσει στο 75,95, το ισχυρότερο σημείο του από τις αρχές Μαρτίου 2020. Είναι 1,3% ισχυρότερο έναντι του δολαρίου, στα 74 ρούβλια ανά δολάριο.

Υψηλό 2 ετών χτύπησε το ρούβλι έναντι του ευρώ

Υψηλό πάνω από δύο ετών χτύπησε το ρούβλι έναντι του ευρώ την Τρίτη πριν σταθεροποιηθεί κοντά στο κλείσιμο της Δευτέρας, σε μια εβδομάδα όπου οι πληρωμές φόρων υποστηρίζουν το νόμισμα και καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια αναμενόμενη μείωση επιτοκίων την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ρούβλι καταγράφει κέρδη 1,2% στα 79 ρούβλια ανά ευρώ, αφού νωρίτερα είχε φτάσει στο 75,95, το ισχυρότερο σημείο του από τις αρχές Μαρτίου 2020. Είναι 1,3% ισχυρότερο έναντι του δολαρίου, στα 74 ρούβλια ανά δολάριο.

Το trading παραμένει υποτονικό και κάπως ασταθές σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία.

Οι κινήσεις στο ρούβλι περιορίζονται και από τα capital controls που επιβλήθηκαν από την κεντρική τράπεζα καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, φυγή κεφαλαίων και τον κίνδυνο πιθανής χρεοκοπίας μετά την επιβολή σκληρών κυρώσεων από τη Δύση.

Το ευρώ χάνει 0,1% έναντι του δολαρίου, στο $1,06 ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,2%, στο 1,27 δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, διατηρείται στα 101,81.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v