Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό δύο δεκαετιών σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι του γεν

Το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κινείται χαμηλότερα κατά 0,3%, στα 128,49 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4%, στα 100,60.

Σε νέο υψηλό δύο δεκαετιών σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι του γεν

Σε νέο υψηλό δύο δεκαετιών σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι του γεν την Μεγάλη Τετάρτη, ενισχυμένο καθώς όλο και πιο πολλοί αξιωματούχοι της Federal Reserve πιέζουν για σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας υπερασπίστηκε ξανά την πολιτική της για εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Ο Πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, μεταξύ των πιο ήπιων μελών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ότι εάν συνεχιστούν οι διαταραχές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να λάβουν ακόμη πιο επιθετική δράση για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, ο οποίος δεν ψηφίζει στη φετινή Επιτροπή, δήλωσε ότι νιώθει «άνετος» με έναν γύρο αυξήσεων επιτοκίων φέτος που περιλαμβάνει δύο αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης, γεγονός που σηματοδοτεί στροφή 180 μοιρών από μόλις πριν από έναν μήνα.

  • Το ευρώ ενισχύεται 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,08 δολάριο
  • Η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στο $1,30
  • Το δολάριο έναντι του γεν κινείται χαμηλότερα κατά 0,3%, στα 128,49 γεν ανά δολάριο
  • Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4%, στα 100,60

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v