Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από το 1985 η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Υπό πίεση η βρετανική λίρα, με το βλέμμα στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, που υποδηλώνουν ύφεση της οικονομίας.

Στο πιο χαμηλό από το 1985 η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί έναντι του δολαρίου η στερλίνα, στον απόηχο των περαιτέρω απογοητευτικών οικονομικών ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των προσδοκιών ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα απογοητεύσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Η συναλλαγματική ισοτιμία λίρας προς δολάριο (GBP/USD) κατηφόρισε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 σήμερα Παρασκευή. Εφτασε στο 1,1350 δολάριο, αφότου αναφέρθηκε ότι ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο υποχώρησε κατά 1,6% μηνιαίως τον Αύγουστο, αφήνοντας τους οικονομολόγους να υποδηλώνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Ηταν η μεγαλύτερη πτώση της χρονιάς για τον τζίρο στο βρετανικό λιανεμπόριο.

«Η πτώση κατά 1,6% σε μηνιαία βάση στον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο υποστηρίζει την άποψή μας ότι η οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση», λέει η Olivia Cross, Assistant Economist στην Capital Economics.

Οι απώλειες της στερλίνας έρχονται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας την επόμενη εβδομάδα, όπου οι traders νομισμάτων φαίνεται να αναμένουν άλλη μια απογοήτευση με τη μορφή μιας μικρότερης από την αναμενόμενη αύξησης των επιτοκίων.

Αυτή την ώρα, η στερλίνα χάνει 0,8%, στο $1,137, το ευρώ υποχωρεί 0,3%, στα $0,99, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,4%, στα 110,11.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v