Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 1,3% φέτος μετά τις απότομες απώλειες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης επιτοκίων.

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Κοντά σε χαμηλά περίπου επτά μηνών παραμένει το δολάριο, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ η στερλίνα υποχωρεί μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, ενισχύεται 0,1% στις 102,27. Το ευρώ διατηρείται στο 1,08 δολάριο και η στερλίνα χάνει 0,2%, στο $1,23.

Ο δείκτης υποχωρεί 1,3% φέτος μετά τις απότομες απώλειες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει τον ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνθηκε, με τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 1,1% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, τη βιομηχανική παραγωγή να υποχωρεί κατά 0,7% και τη μεταποίηση κατά 1,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v