Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο εν αναμονή πληθωρισμού

Το ευρώ ενισχύεται 0,4% στο 1,09 δολάριο και η λίρα κατά 0,5% στο $1,24, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές επέστρεψαν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών.

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο εν αναμονή πληθωρισμού

Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη και τις ενδείξεις του πόσο κοντά βρίσκονται τα επιτόκια στο peak τους βρίσκεται το επίκεντρο των επενδυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,4% στο 1,09 δολάριο και η λίρα κατά 0,5% στο $1,24, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές επέστρεψαν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών.

Και τα δύο νομίσματα υποχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες από τα υψηλά που είχαν ανέλθει στις αρχές Απριλίου, αφού η ανθεκτική αγορά εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ενίσχυσε την υπόθεση για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve τον επόμενο μήνα ενώ άμβλυνε τους φόβους για μεγαλύτερη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

«Η συνεδρίαση της Fed στις αρχές Μαΐου αρχίζει να διαφαίνεται και τα δεδομένα για την πορεία προς αυτήν είναι σε μεγάλο βαθμό το επίκεντρο», δήλωσε η Jane Foley, επικεφαλής στρατηγικής FX στη Rabobank.

Είπε ότι η ικανότητα του ευρώ να ξεπεράσει το 1,09 δολάριο θα εξαρτηθεί από τα επερχόμενα στοιχεία και από το τι σημαίνει για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v