Στο $1,095 διατηρείται το ευρώ

Η στερλίνα χάνει 0,3%, στο $1,270 ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται οριακά ανοδικά, στις 102,60.

Στο $1,095 διατηρείται το ευρώ

Ηπιες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος. Νωρίτερα υποχωρούσε ο δείκτης δολαρίου μετά από μια σειρά από δημοσιοποιήσεις οικονομικών στοιχείων που έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική και μπορεί να μην πλησιάζει σε ύφεση, ενώ το ευρώ κατέγραφε κέρδη μετά από σχόλια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Το δολάριο κινήθηκε περαιτέρω αρνητικά αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά αμερικανικής κατασκευής αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, αν και ο προηγούμενος μήνας αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, υποδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις παρέμειναν επιφυλακτικές για νέες επενδύσεις κεφαλαίου.

Πρόσθετα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων οικογενειακών κατοικιών για τον Μάιο και τις τιμές των κατοικιών τον Απρίλιο έδειξαν επίσης ότι η αγορά κατοικίας μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το ευρώ παραμένει στο 1,095 δολάριο, η στερλίνα χάνει 0,3%, στο $1,270 ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται οριακά ανοδικά, στις 102,60.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v