Σταθερότητα στην αγορά συναλλάγματος

Το ευρώ διατηρείται στο 1,094 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί οριακά στο $1,269. Στήριξη στο ενιαίο νόμισμα από το άλμα στις παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων.

Σταθερότητα στην αγορά συναλλάγματος

Ηπια κινείται το δολάριο, καθώς οι traders αναμένουν τη δημοσιοποίηση βασικών δεδομένων μισθοδοσίας των ΗΠΑ αργότερα σήμερα για περισσότερες ενδείξεις όσον αφορά την υγεία της οικονομίας της χώρας.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% θετικά στις 102,58, έχοντας σκαρφαλώσει έως και στις 102,84 στην προηγούμενη συνεδρίαση, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουλίου.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,094 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί οριακά στο $1,269.

Η στερλίνα διατηρείται σταθερή, μία μέρα αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο υψηλό 15ετίας στο 5,25%.

Αν και αυτή ήταν η 14η συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της BοE για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ήταν μικρότερη από τις 50 μονάδες βάσης του προηγούμενου μήνα και έχει προκαλέσει εικασίες ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τον κύκλο σύσφιξης.

Το ευρώ παίρνει στήριξη από τις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες που αυξήθηκαν σημαντικά και περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σημειώνοντας άνοδο 7% σε μηνιαία βάση, λόγω των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας σε αρκετούς τομείς.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v