Νέα πτώση για το δολάριο, συνεχίζει το πτωτικό σερί

Καθοδικά το αμερικανικό νόμισμα καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ταχεία μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Νέα πτώση για το δολάριο, συνεχίζει το πτωτικό σερί

Το δολάριο υποχωρεί και σήμερα έναντι όλων των ισχυρών νομισμάτων με ένα δείκτη του αμερικανικού νομίσματος να βρίσκεται σε τροχιά για πέμπτη ημέρα πτώσης. Το νόμισμα πιέζεται καθώς οι επενδυτές περιμένουν ταχεία μείωση επιτοκίων από την Fed.

Στην Ασία, το γεν σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα αφού ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda συνέχισε να προετοιμάζει το έδαφος για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της χώρας από το 2007.

Το ρωσικό ρούβλι σταθεροποιήθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ, έχοντας υποστήριξη από στοιχεία για τους εταιρικούς φόρους.  "Το ρούβλι συνεχίζει να ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για να περιορίσουν την πτώση του αποδίδουν σαφώς", δήλωσε ο Alexei Antonov της Alor Broker.

Από τον Οκτώβριο και την πιο πρόσφατη διολίσθηση του ρουβλίου στα 100 έναντι του δολαρίου, ένα προεδρικό διάταγμα που αναγκάζει τους εξαγωγείς να μετατρέψουν ορισμένα έσοδα σε ξένο νόμισμα έχει προσφέρει υποστήριξη, όπως και τα αυξημένα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v