Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά από το 1990 ξεπέρασε τα 154 το γεν

Αποδυναμώθηκε έως και τα 154,42 γεν ανά δολάριο, καθώς οι traders μείωσαν τα στοιχήματα για ταχείες μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής.

Πρώτη φορά από το 1990 ξεπέρασε τα 154 το γεν

Τα ¥154 ανά δολάριο για πρώτη φορά από το 1990 πέρασε το γεν, ξεπερνώντας τα επίπεδα που ορισμένοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεση παρέμβαση από την Ιαπωνία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το νόμισμα αποδυναμώθηκε έως και τα 154,42 γεν ανά δολάριο το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, καθώς οι traders μείωσαν τα στοιχήματα για ταχείες μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής.

Ιάπωνες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι έτοιμοι να παρέμβουν για να αποτρέψουν υπερβολικές κινήσεις στο νόμισμα της χώρας.

Το νόμισμα ενισχύθηκε ελαφρώς στα ¥154,17 ανά δολάριο κατά τη διάρκεια των πρώτων συναλλαγών το πρωί της Τρίτης στην Ασία, ενώ αυτή την ώρα είναι στα 154,32.

Πέφτει η στερλίνα 

Υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου, αφού ένα απροσδόκητο άλμα της ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε τους traders να αυξήσουν τα στοιχήματά τους για το πόσες φορές θα μειώσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Η στερλίνα κινείται καθοδικά κατά 0,23%, στο 1,2416 δολάριο, καθώς οι traders προχώρησαν στην πλήρη τιμολόγηση δύο μειώσεων επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την BoE το 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v