Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρά ενίσχυση ευρώ έναντι δολαρίου

Ελαφρά άνοδο εμφανίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου (94,65), καθώς το αμερικανικό νόμισμα δεν κατάφερε να αντλήσει οφέλη από τη χθεσινή άνοδο των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στρήτ.

Ελαφρά άνοδο εμφανίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς το αμερικανικό νόμισμα δεν κατάφερε να αντλήσει οφέλη από τη χθεσινή άνοδο των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ.

Το απόγευμα το ευρώ ισοδυναμούσε με 94,65 σεντς, έναντι 94,59 σεντς το πρωί και 94,38 σεντς χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 94,50 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 118.06 γεν, έναντι 117,84 γεν το πρωί και 117,39 γεν χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,73 γεν, έναντι 124,62 γεν το πρωί και 124,35 γεν χθες.

Η απογοήτευση της αγοράς για την αποτυχία του δολαρίου να επωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά της Ν. Υόρκης παρέχει ένδειξη ότι το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να είναι ευάλωτο σε νέες πιέσεις στην περίπτωση νέας πτώσης των τιμών των μετοχών.

Η προσοχή των συναλλασσομένων είναι στραμμένη στην ανακοίνωση κερδοφορίας δεύτερου τριμήνου από τον αμερικανικό κολοσσό λογισμικού Oracle που αναμένεται για μετά την επίσημη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της χρηματιστηριακής αγοράς της Ν.Υόρκης.

Οπως σημειώνουν παρατηρητές της αγοράς, τα νούμερα που θα ανακοινωθούν θα τεθούν στο μικροσκόπιο με στόχο την αναζήτηση ενδείξεων για το βαθμό υγείας των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ πριν από την κορύφωση της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας. Προς το τέλος της τρέχουσας βδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις των επενδυτικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v