Πετρέλαιο στα 30 δολ. βλέπει η Goldman Sachs

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με το Brent να διαμορφώνεται στα 48,2 δολ. Η Goldman Sachs όμως, προβλέπει παρατεταμένη πτωτική πορεία, με την τιμή του πετρελαίου να αγγίζει ακόμη και τα 30 δολ. ανά βαρέλι.

Συνέχιση της πτωτικής πορείας στην τιμή του μαύρου χρυσού αγγίζοντας ακόμη και τα 30 δολ. ανά βαρέλι βλέπει ο Gary Cohn, πρόεδρος της Goldman Sachs Group. «Σε ότι αφορά την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, μάλλον είμαστε στα χαμηλότερα επίπεδα» δήλωσε ο κ. Cohn σε συνέντευξή του στο CNBC.

O πρόεδρος της Goldman Sachs Group τόνισε πως οι καταναλωτές και οι παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις από ό, τι ήταν τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ενδεικτικώς πως οι καταναλωτές  είναι πολύ πιο επιθετικοί στις αγορές αντιστάθμισης από ό, τι στο παρελθόν.

Η τιμή του μαύρου χρυσού πάντως κινείται σήμερα σταθεροποιητικά. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 0,1% στα 48,21 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού WTI υποχωρεί κατά 0,07% στα 45,12 δολ. ανά βαρέλι.

Προσφάτως, ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Bob Dudley δήλωσε ότι εκτιμά πως το πετρέλαιο θα παραμείνει στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα για περίπου τρία χρόνια, οδηγώντας σε απώλειες θέσεων εργασίας αλλά και σε μείωση επενδύσεων στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναίμι πάντως, δήλωσε το Δεκέμβριο πως δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ακόμη κι αν το πετρέλαιο κατρακυλήσει στα 20 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v