Μίνι ράλι στο πετρέλαιο – Πάνω από τα $55 το Brent

Αφορμή να επιστρέψουν φαίνεται πως έψαχναν οι επενδυτές στην αγορά μαύρου χρυσού. Ευρεία άνοδος για δεύτερη ημέρα στην αγορά πετρελαίου. Τα μηνύματα για την αμερικανική παραγωγή και η απεργία των εργαζόμενων στα διυλιστήρια των ΗΠΑ.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του μαύρου χρυσού τη Δευτέρα, παρά τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη από την Κίνα, με τη διολίσθηση . Οι επενδυτές φαίνεται ότι επικεντρώνουν την προσοχή τους

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι το περιθώριο που περίμεναν την ευκαιρία για να αγοράσουν» εξηγεί ο Bjarne Schieldrop της SEB και συμπληρώνει: «Το Brent εδώ και καιρό καταγράφει οριακές κινήσεις, αλλά την Παρασκευή έκλεισε πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο 20 ημερών, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο και αυτό ενθάρρυνε πολλούς να μπουν».

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά $1,81 στα $54,80 ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα άγγιξε και τα $55,62 ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά $1,44 στα $49,68 ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα πέρασε τα $50 ανά βαρέλι.

Και οι δύο τιμές πετρελαίου κατέγραψαν ράλι της τάξεως του 8% την Παρασκευή καθώς υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση της αμερικανικής παραγωγής όπως δείχνουν τα στοιχεία του Baker Hughes. Επίσης, την Κυριακή οι εργαζόμενοι σε εννέα αμερικανικά διυλιστήρια και χημικά εργοστάσια κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας νέα εθνική σύμβαση εργασίας. «Προς το παρόν, λίγα διυλιστήρια επηρεάζονται, αλλά η προηγούμενη φορά που είχαμε τέτοια απεργία ήταν κατά τη δεκαετία του 1980 και κράτησε τρεις μήνες» εξηγεί ο Ole Hansen της Saxo Bank

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v