Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο – Πέρασε τα $58 το Brent

Άνοδο της τάξεως των 2 δολαρίων καταγράφει η τιμή του μαύρου χρυσού καθώς οι αγορές περιμένουν ισχυρά οικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και παρακολουθούν το χάος στη Λιβύη.

«Οι εξελίξεις στη Λιβύη επηρεάζουν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου» εξηγεί ο Olivier Jakob της Petromatrix. Η συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντίπαλων ενόπλων ομάδων που διεκδικούν τον έλεγχο της χώρας έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες για τις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας.

Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 2 δολ στα 58,23 δολ, ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου επίσης ενισχύεται κατά 2 δολ. στα 52,13 δολ. ανά βαρέλι.

Πέραν αυτών των εξελίξεων όμως, η προσοχή στρέφεται και στις ΗΠΑ. Αργότερα ανακοινώνονται κρίσιμα μεγέθη για την αμερικανική αγορά εργασίας με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε 234.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και πως το ποσοστό της ανεργίας έμεινε αμετάβλητο στο 5,6% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο 6,5 ετών.

Εάν επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε αυτό συνεπάγεται πως οι ΗΠΑ δημιουργούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας μηνιαίως επί 12ο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, αυτή είναι η καλύτερη πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας από το 1994 και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά της αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v