Με «premium» το αμερικανικό αργό έναντι του Brent

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα έδωσαν ώθηση στο αργό πετρέλαιο, που προς στιγμήν έφτασε να διαπραγματεύεται με τιμή υψηλότερη αυτής του Brent.

Υψηλότερα από την τιμή του Brent κινήθηκε προς στιγμήν το αμερικανικό αργό, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έδειξε απρόσμενη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων, την ώρα που διατηρείται η προοπτική επιπλέον εξαγωγών σε μια αγορά που ήδη πλήττεται από την αυξημένη προσφορά και τη μειωμένη ζήτηση.

Νωρίς το πρωί, στις διαπραγματεύσεις στην Ασία, τα futures του αμερικανικού αργού έφτασαν να διαπραγματεύονται στα 36,47 δολάρια το βαρέλι, την ώρα που τα futures του Brent κινούνταν στα 36,28 δολάρια.

Αυτή την ώρα, το αμερικανικό αργό (παράδοση Φεβρουαρίου) κινείται 0,89% υψηλότερα στα 36,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του Brent ενισχύονται κατά 1,22% στα 36,51 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, τα αποθέματα της χώρας μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 486,7 εκατ. βαρέλια, έναντι αύξησης 1,1 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v