Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά υψηλά το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, ξεπερνώντας νωρίτερα και τα 83 δολάρια το βαρέλι στο NYME. Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς η διολίσθηση του δολαρίου ωθεί τη ζήτηση του μετάλλου ως εναλλακτικού επενδυτικού ”καταφυγίου”.

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, ξεπερνώντας νωρίτερα και τα 83 δολάρια το βαρέλι στο NYME.

Το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου ”αναρριχήθηκε” νωριτερα έως και τα 83,20 δολάρια το βαρέλι, που αποτελουν και ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό για την τιμή του ”μαύρου χρυσού”. Αυτή τη στιγμή, το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 83,05 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς η διολίσθηση του δολαρίου ωθεί τη ζήτηση του μετάλλου ως εναλλακτικού επενδυτικού ”καταφυγίου”. Ο άργυρος ακολουθεί με αναρρίχηση σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι παρατηρητές σημειώνουν στο πρακτορείο Bloomberg ότι η ζήτηση για το μέταλλο απογειώθηκε όταν το ευρώ ανήλθε στο 1,40 δολάριο.

Το συμβόλαιο άμεσης παράδοσης του χρυσού εκτινάχθηκε στα 730,51 δολάρια στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιανουαρίου 1980. Το ιστορικό ρεκόρ του καταγράφηκε μία ημέρα νωρίτερα, στις 21 Ιανουαρίου 1980.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v