Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου

Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας είχαν πει πως έλαβαν προτάσεις από την Σαουδική Αραβία για το θέμα της διαχείρισης της παραγωγής και πως είναι έτοιμοι για συνομιλίες, ωστόσο πηγή από τον ΟΠΕΚ δήλωσε σε εφημερίδα της Σ. Αραβίας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάει κανείς για έκτακτη σύσκεψη του ΟΠΕΚ.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον τομέα της μεταποίησης της Κίνας, της μεγαλύτερης καταναλώτριας ενέργειας του κόσμου, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες προσδοκίες για έκτακτη σύσκεψη του ΟΠΕΚ, οδηγούν χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,5% στα 35,81 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,5% στα 33,12 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας είχαν πει πως έλαβαν προτάσεις από την Σαουδική Αραβία για το θέμα της διαχείρισης της παραγωγής –που έχει οδηγήσει σε υπερκορεσμό της αγοράς- και πως είναι έτοιμοι για συνομιλίες, ωστόσο πηγή από τον ΟΠΕΚ δήλωσε σε εφημερίδα της Σ. Αραβίας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάει κανείς για έκτακτη σύσκεψη του ΟΠΕΚ.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν, που μόλις τώρα μπόρεσε να εμφανιστεί και πάλι στην αγορά –μετά από χρόνια κυρώσεων-, δεν είναι διατεθειμένο να συμμετέχει στις όποιες μειώσεις παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v