Πάνω από τα 40 δολάρια το Brent

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Βενεζουέλα και Ρωσία δήλωσαν πως θα διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου αν στηρίξουν την πρόταση αυτή και άλλες χώρες, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 25%.

Άνω των 40 δολαρίων ενισχύεται η τιμή του Brent, λόγω των προσδοκιών ότι οι μεγαλύτερες πετρελαιοεξαγωγικές χώρες ενδέχεται να συμφωνήσουν αυτόν τον μήνα στο «πάγωμα» της παραγωγής τους, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί ο υπερκορεσμός της αγοράς.

Οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ σχεδιάζουν να συναντηθούν στις 20 Μαρτίου στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο «παγώματος» της παραγωγής, όπως δήλωσε ιρακινός αξιωματούχος στην κρατική εφημερίδα Al-Sabah.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 1,64% στα 40,30 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,45% στα 37,03 δολάρια.

Σημειώνεται πως από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Βενεζουέλα και Ρωσία δήλωσαν πως θα διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου αν στηρίξουν την πρόταση αυτή και άλλες χώρες, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v