Τέταρτη ημέρα απωλειών για το χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.251,50 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδες υποχώρησαν οι μετοχές τη Δευτέρα, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για διαταραχές στην παραγωγή και ενισχύονται οι προσδοκίες η παγκόσμια προσφορά θα αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από την ζήτηση.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 48,08 δολάρια το βαρέλι. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent έκλεισε 0,8% χαμηλότερα στα 48,35 δολάρια το βαρέλι.

«Οι πυρκαγιές στον Καναδά φαίνονται να είναι υπό έλεγχο τώρα λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε αναλυτής στο Marketwatch.«Αλλά μπορεί να πάρει και πάλι εβδομάδες για ορισμένες εβδομάδες για να επιστρέψει η παραγωγή στα φυσιολογικά επίπεδα» πρόσθεσε.

Χαμηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.251,50 δολάρια ανά ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v