Εβδομη ημέρα απωλειών για χρυσό- Κάτω από τα $50 το αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.220,40 δολάρια ανά ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου.

Ο χρυσός συνέχισε την πτωτική πορεία την Πέμπτη για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων από την Fed οδηγούν χαμηλότερα το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.220,40 δολάρια ανά ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου.

Η αύξηση των πιθανοτήτων για νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο ασκεί πιέσεις στον χρυσό. Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν την ζήτηση για το δολάριο, περιορίζοντας το ενδιαφέρον για τα πολύτιμα μέταλλο που αποτιμώνται στο αμερικάνικο νόμισμα.

Οι αυξήσεις επιτοκίων ασκούν πιέσεις στο χρυσό και γιατί το πολύτιμο μέταλλο δεν πληρώνει τόκους, οδηγώντας τους επενδυτές σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε οριακά χαμηλότερα, αφού δοκίμασε το φράγμα των 50 δολαρίων.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού διολίσθησε 0,16% στα 49,48 δολάρια το βαρέλι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε τα 50 δολάρια, σκαρφαλώνοντας στα 50,21 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v