Ημερήσια κέρδη 0,85% για το αργό στα 92,42 $

Τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Μαρτίου διαπραγματεύθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας έως την περιοχή των 91.24 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση της Fed ενισχύθηκαν και έκλεισαν τελικά στα 92.42 δολάρια/βαρέλι με άνοδο 0.85%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Η σημερινή ημέρα καθορίστηκε από τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων στην Αμερική, οι οποίες ενίσχυσαν την μεταβλητότητα στις αγορές, καθώς οι traders αναπροσάρμοσαν τις θέσεις τους.

Έτσι ενώ η ανακοίνωση για τα εβδομαδιαία αποθέματα έδειξε για άλλη μια εβδομάδα αύξηση των αποθεμάτων του αργού και της βενζίνης, προκαλώντας πιέσεις στην τιμή του αργού εως την περιοχή των 91.24 δολαρίων/βαρέλι, στη συνέχεια της ημέρας η ανακοίνωση της νέας μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed, ανέστρεψε την εικόνα, καθώς το αμερικανικό δολάριο αποδυναμώθηκε έναντι των άλλων νομισμάτων, αναγκάζοντας τους traders να αυξήσουν τις θέσεις τους στα εμπορεύματα, που αποτιμώνται σε δολάρια.

Έτσι ενώ τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Μαρτίου διαπραγματεύθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας έως την περιοχή των 91.24 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση της Fed ενισχύθηκαν και έκλεισαν τελικά στα 92.42 δολάρια/βαρέλι με άνοδο 0.85%.

Τα συμβόλαια της βενζίνης (σειρά Μαρτίου) έκλεισαν στα 237.57 cents/gallon με οριακή άνοδο κατά 0.18%, ενώ αυτά του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισαν στα 254.58 cents/gallon, ενισχυμένα κατά 0.51%.

Μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε το φυσικό αέριο, τα futures του οποίου ενισχύθηκαν κατά 1.41% και έκλεισαν τελικά στα 8.055 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα ενώ στην αρχή της συνεδρίασης είχαμε υποχώρηση της τάξεως του 1%, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά προτίμησαν να καταγράψουν τα κέρδη τους, μετά από την ανακοίνωση της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τραπέζης, άλλαξαν κατεύθυνση γυρνώντας ξανά στο συν.

Τα συμβόλαια του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου αφού διαπραγματεύθηκαν μεταξύ 915.3 και 936.3 δολαρίων, έκλεισαν τελικά στα 932.9 δολάρια με άνοδο 0.84%. Αντίστοιχα κινήθηκε και το ασήμι, το οποίο αφού διαπραγματεύθηκε μεταξύ 16.645 και 16.960 δολαρίων, έκλεισε τελικά στα 16.910 δολάρια/ουγκιά (συμβόλαια Μαρτίου), με άνοδο 0.65%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v