Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το αργό στα 66 δολάρια

Το αργό αν και είχε πτώση 3,2% την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις από τις μετοχές. Περιορισμένος ο αντίκτυπος από τις αναταραχές στις μετοχές, καθώς βασικό ζήτημα στην τιμή του παραμένει η συγκράτηση της παραγωγής.

Οι τιμές του αργού κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα, καθώς το μπουμ που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τα στοιχεία που έδειχναν πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αντισταθμίστηκε από την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή.

To Brent υποχωρεί 11 σεντς στα 66,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 12 σεντς, στα  63,27 δολάρια ανά βαρέλι. 

Την ώρα που οι παγκόσμιες μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, τη Δευτέρα, και μολονότι η τιμή του πετρελαίου έπεσε 3,2% την προηγούμενη εβδομάδα, το αργό εμφάνισε καλύτερες επιδόσεις από ότι οι μετοχές στη Wall, που έχασαν περισσότερο από 4%. 

«Η αναταραχή επηρέασε το πετρέλαιο, αλλά ο αντίκτυπος αυτός ήταν περιορισμένος επειδή τα εμπορεύματα αφορούν κατανάλωση ή είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με τις μετοχές ή τα ομόλογα, τα οποία είναι επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία», σημείωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ΒΝΡ Paribas, Harry Tchilinguirian. 

Πρόσθεσε ότι το βασικό ζήτημα που επηρεάζει τις τιμές του αργού είναι «οι προσπάθειες για συγκράτηση των προμηθειών από τους παραγωγούς που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2017. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v