Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας "κρατούν" σε περιορισμένο επίπεδο την ανοδική αντίδραση των πετρελαϊκών τιμών.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οι επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων περιορίζουν την άνοδο.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν άνοδο 0,92% στα 69,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ του brent ενισχύονται κατά 0,19% στα 74,43 δολάρια.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών το β’ τρίμηνο, ωστόσο οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου παραμένουν υψηλές, παρά την άμβλυνση των εντάσεων ΗΠΑ-Ευρώπης.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Σαουδική Αραβία δήλωσε πως θα αναστείλει τη μεταφορά πετρελαίου μέσω του στενού Bab al Mandeb της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την επίθεση που δέχθηκαν δυο πλοία στο στενό από τους Χούτι στην Υεμένη.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η αγορά παραμένει ευμετάβλητη και αντιδρά στις προφορικές παρεμβάσεις, προσθέτοντας πως έχει ήδη προεξοφλήσει κινδύνους που σχετίζονται με τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v