Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Πιέσεις στις πετρελαϊκές τιμές από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και την αύξηση παραγωγής από χώρες του ΟΠΕΚ.

Χαμηλότερα των 74 δολαρίων υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν απρόσμενα, την ώρα που η αύξηση παραγωγής του ΟΠΕΚ έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις αυξημένης προμήθειας «μαύρου χρυσού» στην αγορά.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι μείωσης κατά 2,8 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, το Κουβέιτ επιβεβαίωσε σήμερα πως αύξησε την παραγωγή του τον Ιούλιο, κατά 100.000 βαρέλια σε σχέση με τον μέσο όρο του Ιουνίου, στα 2,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλες χώρες, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή που είχαν τεθεί σε ισχύ το 2017. Στοιχεία του Reuters έδειξαν πως η παραγωγή του ΟΠΕΚ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους τον Ιούλιο.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,87% στα 68,16 δολάρια το βαρέλι και του brent κατά 0,81% στα 73,61 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v