Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το αργό

To brent ενισχύεται 0,7% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 76,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ, με ημερήσια αύξηση 0,2%, το αμερικανικό αργό φτάνει στα $69,05. Η σφιχτή αγορά και η μείωση στην τροφοδοσία. Ανοδικά ο χρυσός.

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το αργό

Προς το υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιουλίου οδηγούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, κυρίως λόγω των στοιχείων για μέτριες αυξήσεις στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ.

To brent ενισχύεται 0,7% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 76,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ με αύξηση 0,2% το αμερικανικό αργό φτάνει στα $69,05.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚ, οι παραγωγοί πετρελαίου που συμμετέχουν στις περικοπές του εφοδιασμού της αγοράς (συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας) μείωσαν την παραγωγή τον Ιούλιο κατά 9% περισσότερο, από ότι είχε ζητηθεί.

Οι επενδυτές είναι πλέον βέβαιοι ότι η τροφοδοσία θα μειωθεί τους επόμενους μήνες.

Η τιμή του αργού υποχώρησε προς τα 70 δολάρια ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας και τις δυνητικές επιπτώσεις της στην παγκόσμια ανάπτυξη και κατανάλωση πετρελαίου.

Κέρδη 0,3% σήμερα για τον χρυσό. Διαμορφώνεται στα 1.219,90 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v