Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στη λιγότερη ζήτηση

Το brent με πτώση 0,37% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $77,76 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 0,19% στα $68,78. Πτώση για τον χρυσό, στα 1.203 δολάρια/ουγγιά.

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στη λιγότερη ζήτηση

Αρνητικά πρόσημα στην αγορά του αργού την Τρίτη, καθώς η πρόσφατη κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ρίχνει το βάρος της στο outlook για ζήτηση πετρελαίου από τις δύο χώρες, που είναι κορυφαίες παγκοσμίως, όσον αφορά την κατανάλωση.

Το brent με πτώση 0,37% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $77,76 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 0,19% στα $68,78.

Στο επίκεντρο σήμερα η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, που τον Ιανουάριο θα φτάσουν το 25%.

«Η κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη έχει βλάψει το εμπορικό κλίμα. Η επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη σιγά-σιγά φτάνει και θα είναι πλήγμα για τις τιμές του πετρελαίου», σημείωσε ο Wang Xiao, επικεφαλής ερευνητής στον τομέα αργού της Guotai Junan Futures.

Οι δασμοί θα περιορίσουν πιθανότατα την οικονομική δραστηριότητα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα. Αναμένεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση, καθώς το λιγότερο εμπόριο χρειάζεται λιγότερα καύσιμα.

Χαμηλότερα 0,2% ο χρυσός, που διαμορφώνεται στα 1.203 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v