Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014 το brent

Με κέρδη 0,5% διαμορφώνεται στα $83,25, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 0,4% φτάνει στα 73,54. Η ώθηση οφείλεται στην επιβολή κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση κατά των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν από τις 4 Νοεμβρίου.

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών φτάνει η τιμή του brent τη Δευτέρα, ενόψει αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα του ΟΠΕΚ, τον επόμενο μήνα.

Με κέρδη 0,5% διαμορφώνεται στα $83,25, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 0,4% φτάνεις τα 73,54.

Η ώθηση του brent οφείλεται στην επιβολή κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση κατά των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν από τις 4 Νοεμβρίου.

Σε μία ένδειξη της τοποθέτησης της αγοράς στην περαιτέρω άνοδο των τιμών, τα hedge funds ενίσχυσαν τις αισιόδοξες θέσεις τους όσον αφορά το αμερικανικό αργό, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Σε ακόμη μία ένδειξη του πώς θα κινηθεί η αγορά, η κινεζική εταιρεία Sinopec ανακοίνωσε ότι περικόπτει κατά το ήμισυ το ιρανικό πετρέλαιο αυτόν τον μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είναι αυτή που αγοράζει το περισσότερο πετρέλαιο του Ιράν.

Στα 1.192,80 δολάρια/ουγγιά διαμορφώνεται ο χρυσός, με πτώση 0,28%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v