Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αναπάντεχη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων ανεβάζει το αργό

Με κέρδη 0,18% το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $72,05 ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια αύξηση (+0,16%) φτάνει στα $81,54. Πτώση 0,4% για τον χρυσό.

Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι τιμές του αργού για τέταρτη συνεδρίαση την Τετάρτη, με ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα.

Υποστήριξη στις τιμές δίνουν και οι γεωπολιτικές εντάσεις που προκαλούνται από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,18% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $72,05 ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια αύξηση (+0,16%) φτάνει στα $81,54.

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθούν κατά 2,2 εκατ., σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. 

«Η αγορά αντιδρά στην αναπάντεχη πτώση των αποθεμάτων καθώς συνήθως  ενισχύονται αυτή την εποχή», σημειώνει ο Tomomichi Akuta, ανώτερος οικονομολόγος της εταιρείας ερευνών και συμβουλευτικής Mitsubishi στο Τόκιο. Προσθέτει ότι η νευρικότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει τα κέρδη.

Χαμηλότερα κινείται ο χρυσός (-0,4%), στα 1.226 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v