Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό μετά την πτώση ρεκόρ στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,6% στα 52,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 0,4% και διαμορφώνεται στα $61,45. Υποχωρεί 0,36% ο χρυσός και διαμορφώνεται στα 1.287,60 δολάρια/ουγγιά.

Ανοδικά το αργό μετά την πτώση ρεκόρ στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μετά την έκθεση του ΟΠΕΚ που έδειξε απότομη πτώση της παραγωγής τον περασμένο μήνα. Το γεγονός ηρεμεί τους επενδυτές που ανησυχούσαν για την υπερβάλλουσα παραγωγή.

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,6% στα 52,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 0,4% και διαμορφώνεται στα $61,45.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα της Wall Street Journal που θέλει την Ουάσιγκτον να εξετάζει την άρση κάποιων ή όλων των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές προϊόντων επίσης ενισχύει το κλίμα.

«Η εμπορική αισιοδοξία δίνει ώθηση στις αγορές», σημειώνει o Jasper Lawler, επικεφαλής ερευνών στη Capital Group, στο Λονδίνο.

Ο ΟΠΕΚ ενημέρωσε στη μηνιαία έκθεσή του ότι η παραγωγή του μειώθηκε κατά 751.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στα 31,58 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ηταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Υποχωρεί 0,36% ο χρυσός και διαμορφώνεται στα 1.287,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v