Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναταραχές στη Βενεζουέλα ενισχύουν το αργό

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,8% και φτάνει στα 53,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ενισχύεται κατά 0,5% και διαμορφώνεται στα $61,43. Ανοδικά κινείται ο χρυσός κατά 0,3%, στα 1.289,50 δολάρια/ουγγιά.

Οι αναταραχές στη Βενεζουέλα ενισχύουν το αργό

Θετικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα τροφοδοτούν ανησυχίες για διαταραχές στις εξαγωγές αργού.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,8% και φτάνει στα 53,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ενισχύεται κατά 0,5% και διαμορφώνεται στα $61,43.

Ωστόσο, το brent έχει χάσει 1,8% αυτή την εβδομάδα και είναι σε πορεία για τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και μαίνονται στην Βενεζουέλα έχουν ως  αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας, μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Εικοσιέξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», τόνισε με tweet της η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

«Η αγορά πετρελαίου έχει εν μέρει τιμολογήσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η παραγωγή στη Βενεζουέλα, η οποία υποχωρεί τα τελευταία χρόνια και προς το παρόν κινείται πάνω από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα», σημειώνει η Vandana Hari της Vanda Insights.

Παράλληλα, οι αγορές παραμένουν καλά εφοδιασμένες και σε αυτό βοηθάει και η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία θα αντισταθμίσει τις βραχυπρόθεσμες διαταραχές παραγωγής της Βενεζουέλας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε τον Νίκολας Μαδούρο και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να μην προσφύγουν στην βία για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και κάλεσε «τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωρινού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό».

Ανοδικά κινείται ο χρυσός κατά 0,3%, στα 1.289,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v