Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν, Βενεζουέλα και ΟΠΕΚ ανεβάζουν την τιμή του αργού

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,57% και διαμορφώνεται στα 52,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια άνοδο (+0,63%) τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $61,90. Ο χρυσός με κέρδη 0,23% φτάνει στα 1.314,80 δολάρια/ουγγιά.

Ιράν, Βενεζουέλα και ΟΠΕΚ ανεβάζουν την τιμή του αργού

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν μέσω περικοπών παραγωγής από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Οι αναλυτές ωστόσο αναμένουν ότι η αυξημένη αμερικανική παραγωγή και οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη θα κρατήσουν τις αγορές υπό έλεγχο.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,57% και διαμορφώνεται στα 52,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια άνοδο (+0,63%) τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $61,90. Ο χρυσός με κέρδη 0,23% φτάνει στα 1.314,80 δολάρια/ουγγιά.

Σε εβδομαδιαία ενημέρωσή της η Morgan Stanley αναφέρει ότι «εάν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας βάλουν ένα τέλος στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των δύο χωρών, οι αγορές θα στρέχουν την προσοχή τους από τις ανησυχίες για τα μάκρο και τις επιπτώσεις τους στην αύξηση της μελλοντικής ζήτησης στους γεωπολιτικούς κινδύνους που επηρεάζουν την άμεση τροφοδοσία».

«Κυρίαρχο θέμα παραμένει η αυξημένη αμερικανική παραγωγή καθώς πλησιάζουμε σε πιο ζεστούς μήνες», σημειώνει ο Edward Moya, αναλυτής εμπορευμάτων στην OANDA. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η άνοδος της παραγωγής των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε υπερπαραγωγή βενζίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v