Το tweet του Τραμπ κρατάει χαμηλά το αργό

To αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα 55,31 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ενισχύεται 0,1%, στα $64,83. Ο χρυσός διολισθαίνει κατά 0,17%, στα 1.327,20 δολάρια/ουγγιά.

Το tweet του Τραμπ κρατάει χαμηλά το αργό

Σε χαμηλότερα σημεία κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, μετά την πτώση κατά 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αιτία το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε μέσω του κοινωνικού δικτύου στις τιμές πετρελαίου, σχολιάζοντας για ακόμη μία φορά, ότι έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

«Οι τιμές πετρελαίου κυμαίνονται πολύ ψηλά. ΟΠΕΚ, σε παρακαλώ ηρέμησε και πάρ' το πιο χαλαρά. Ο κόσμος δεν αντέχει αύξηση τιμών», σημείωσε στην ανάρτησή του. 

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του αργού έφτασαν σε υψηλό τριών μηνών την περασμένη εβδομάδα, στα 68 δολάρια ανά βαρέλι. 

To αμερικανικό αργό σήμερα υποχωρεί 0,3%, στα 55,31 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ενισχύεται 0,1%, στα $64,83. Ο χρυσός διολισθαίνει 0,17%, στα 1.327,20 δολάρια/ουγγιά.

Οι αναλυτές ωστόσο υπογραμμίζουν ότι αν και ο Τραμπ προσπαθεί να ρίξει τις τιμές, την ίδια ώρα οι κυρώσεις της κυβέρνησής του κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας τις ανεβάζουν, καθώς μειώνεται η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v