Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό από το υψηλό τεσσάρων μηνών

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5%, στα 59,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,3% κυμαίνεται στα $68,30. Κέρδη 1,2% καταγράφει ο χρυσός, στα 1.317,70 δολάρια/ουγγιά.

Υποχωρεί το αργό από το υψηλό τεσσάρων μηνών

Κατεβάζει ταχύτητα η τιμή του πετρελαίου, απομακρυνόμενο από το υψηλό του 2019, στο trading της Πέμπτης. Οι αγορές ωστόσο παραμένουν αρκετά σφιχτές εν μέσω προγράμματος περικοπών του ΟΠΕΚ+ και των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5%, στα 59,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,3% κυμαίνεται στα $68,30. Κέρδη 1,2% καταγράφει ο χρυσός, στα 1.317,70 δολάρια/ουγγιά.

Οι εξαγωγές της Βενεζουέλας προς τις ΗΠΑ «στέγνωσαν», μετά τα μέτρα της Ουάσιγκτον νωρίτερα φέτος, ενώ και οι εξαγωγές του Ιράν έχουν «βυθιστεί». Η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει τις εξαγωγές του τελευταίου κατά 20%.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αποθέματα κινήθηκαν καθοδικά την τελευταία εβδομάδα, κατά περίπου 10 εκατ. βαρέλια, που ήταν και η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο, με ώθηση από τις ισχυρές εξαγωγές και τη ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v