Επεκτείνουν τα τριμηνιαία κέρδη τους οι αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 60,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,48% κυμαίνεται στα $68,58. Ο χρυσός υποχωρεί 0,19%, στα 1.296 δολάρια/ουγγιά.

Επεκτείνουν τα τριμηνιαία κέρδη τους οι αγορές πετρελαίου

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, την ώρα που υποχωρούν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9%, στα 60,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,48% κυμαίνεται στα $68,58. Ο χρυσός υποχωρεί 0,19%, στα 1.296 δολάρια/ουγγιά.

Ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας (PMI) στην Κίνα ανήλθε στις 50,5 μονάδες τον Μάρτιο, από  49,2 τον Φεβρουάριο. Η καταγραφή του δείκτη σε επίπεδο άνω των 50 μονάδων δηλώνει αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και απομακρύνει τους φόβους για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Την ίδια ώρα το κλίμα ενισχύεται και από το πρόγραμμα περικοπών του ΟΠΕΚ, καθώς και τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Οι αναλυτές έχουν κάνει αισιόδοξο γύρισμα όσον αφορά τις τιμές αργού φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

H αμερικανική παραγωγή έχει επίσης σταθεροποιηθεί, με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να δημοσιεύει την Παρασκευή επιβράδυνση της παραγωγής τον Ιανουάριο, τα 11,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2019, η αμερικανική ποικιλία του αργού κατέγραψε άλμα 32,4%. Είναι η ισχυρότερη τριμηνιαία άνοδος της τελευταίας δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v