Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στη Ρωσία

Στο επίκεντρο οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών για την τροφοδοσία. Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει στα 63,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent διαμορφώνεται στα $70,85. Πτώση και για τον χρυσό, στα 1.287,50 δολάρια/ουγγιά.

Χαμηλότερα κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, μετά τις δηλώσεις Ρώσου υπουργού που σημείωσε ότι η χώρα του και ο ΟΠΕΚ ίσως αυξήσουν την παραγωγή τους, για να αντιμετωπίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ενισχυμένο μερίδιό τους στην αγορά.

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,2%,σ τα 63,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μεγαλύτερη αρνητική κίνηση κατά 0,4%, διαμορφώνεται στα $70,85. Πτώση και για τον χρυσό (-0,3%), στα 1.287,50 δολάρια/ουγγιά.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, υπογράμμισε το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία και ο ΟΠΕΚ ίσως αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ώθηση της τροφοδοσίας, αλλά αυτό θα οδηγούσε τις τιμές του πετρελαίου στο χαμηλό ακόμη και των 40 δολαρίων ανά βαρέλι.

«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία ότι η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει με την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος περικοπών και θα μπορούσε να το εγκαταλείψει τους ερχόμενους μήνες», είπε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v