Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το επίκεντρο στο εμπόριο

Η Barclays ενίσχυσε τις προβλέψεις της κατά 4 δολάρια/βαρέλι, όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, εκτιμώντας ότι το brent θα φτάσει στα $74 και το αμερικανικό αργό στα $67, λόγω της πιο «σφιχτής» αγοράς.

Υποχωρεί το αργό με το επίκεντρο στο εμπόριο

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς η ένταση στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας επιβαρύνει την αγορά.

Το αμερικανικό αργό κινείται καθοδικά κατά 0,5%, στα 61,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,34%, κυμαίνεται στα $70,13. Ο χρυσός, με κέρδη 0,3%, διαμορφώνεται στα 1.285,30 δολάρια/ουγγιά.

«Η αγορά αργού βρίσκεται υπό νέα πίεση με την ελπίδα εξεύρεσης λύσης στο εμπορικό αδιέξοδο να υποχωρεί», σημειώνει η ING.

Την πτώση των τιμών συγκρατούν τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα, που υποχώρησαν κατά 4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενέργειας.

Η Barclays ενίσχυσε τις προβλέψεις της όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, κατά 4 δολάρια/βαρέλι, εκτιμώντας ότι το brent θα φτάσει στα $74 και το αμερικανικό αργό στα $67, λόγω της πιο «σφιχτής» αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v