Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Μια -αναμενόμενη- μείωση των επιτοκίων εκτιμάται πως θα στηρίξει την κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ.

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές, εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αυτή την εβδομάδα -για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια-, κάτι που θα στηρίξει την κατανάλωση καυσίμων στον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου του κόσμου.

Η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 1,15% στα 64,44 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού περίπου 1% στα 57,43 δολάρια.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Fed ξεκινάει αργότερα σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της και αναμένεται να ανακοινώσει μείωση του κόστους δανεισμού για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει πει πως μια μικρή μείωση επιτοκίων «δεν είναι αρκετή».

Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το β' τρίμηνο, ενισχύοντας τις προοπτικές για την κατανάλωση πετρελαίου, όμως, αλλού, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για μια χαμηλότερη ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, κυρίως στα Στενά Ορμούζ, με τον CFO της BP να δηλώνει σήμερα -στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το β’ τρίμηνο- πως από τις 10 Ιουλίου, όταν και το Ιράν αποπειράθηκε να καταλάβει πλοίο της εταιρείας, η BP δεν έχει περάσει δεξαμενόπλοιό της από τα στενά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v