Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 14,7% για το αργό σε υψηλό τεσσάρων μηνών

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε με άλμα 14,7% στα 62,9 δολάρια το βαρέλι.

Ράλι πραγματοποίησε τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία οδήγησε σε δραματική περικοπή της ημερήσιας παραγωγής αργού του βασιλείου. 

Η επίθεση πυροδότησε σενάρια για άνοδο του αργού ως τα 100 δολάρια, αλλά σύμφωνα με αναλυτές ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να προκύψει μόνο αν ξεσπούσε ένας κανονικός πόλεμος ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία. 

«Αν η παραγωγή αποκατασταθεί και δεν υπάρξει κλιμάκωση των επιθέσεων, θα περιμέναμε η τιμή το αργού πετρελαίου να αρχίσει να κινείται μεταξύ $55-65 από $50-60 προηγουμένως» ανέφερε διαχειριστής χαρτοφυλακίου τoυ Infracap MLP.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε με άλμα 14,7% στα 62,9 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τις 21 Μαϊου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v