Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 1,8% για το αργό μετά την έκρηξη στο ιρανικό τάνκερ

Το αμερικανικό αργό φτάνει στα 54,43 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ σκαρφαλώνει στα 60,09 δολάρια, ενώ το φυσικό αέριο με πτώση κατά 0,3%, βρίσκεται στα $2,21 ανά εκατομμύριο BTU. Ανοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.503,60 δολάρια/ουγγιά.

Αλμα 1,8% για το αργό μετά την έκρηξη στο ιρανικό τάνκερ

Εκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται 60 μίλια από το λιμάνι της Τζέντα, και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν το τάνκερ προκαλώντας την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,6%, στα 54,43 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ με κέρδη 1,8% διαμορφώνεται στα 60,15 δολάρια, ενώ το φυσικό αέριο με πτώση κατά 0,3%, βρίσκεται στα 2,21 δολάρια ανά εκατομμύριο BTU.

Ανοδος 0,2% για τον χρυσό, στα 1.503,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v