Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1% για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,1%, στα $54,10 ανά βαρέλι, το μπρεντ, με ίδια κίνηση, φτάνει στα $60,17 ενώ το φυσικό αέριο, με πτώση 1,2%, διαμορφώνεται στα $1,91 ανά εκατομμύριο BTU. Ο χρυσός διατηρείται στα 1.576,10 δολάρια/ουγγιά.

Κέρδη πάνω από 1% για τις τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με στήριξη από τις πληροφορίες που θέλουν τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) να επεκτείνει τις περικοπές του, εάν ο νέος κοροναϊός αποτελέσει πλήγμα για τη ζήτηση.

Την ίδια ώρα, τις τιμές βοηθούν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,1%, στα $54,10 ανά βαρέλι, το μπρεντ, με ίδια κίνηση, φτάνει στα $60,17 ενώ το φυσικό αέριο, με πτώση 1,2%, διαμορφώνεται στα $1,91 ανά εκατομμύριο BTU.

Ο χρυσός διατηρείται στα 1.576,10 δολάρια/ουγγιά.

Ο ΟΠΕΚ επιθυμεί να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο από τον Μάρτιο και ενδέχεται να τις εμβαθύνει, εάν η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα μειωθεί σημαντικά λόω εξάπλωσης του ιού, ανέφεραν πηγές του Οργανισμού.

Παράλληλα, τα αποθέματα πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη – οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθούν κατά 482.000 βαρέλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v