Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα χρυσός και πετρέλαιο με το βλέμμα στη Fed

Η τιμή spot του χρυσού καταγράφει άνοδο 1,5% στα 1.608,9 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κάνει την Παρασκευή «βουτιά» που ξεπέρασε το 4,5%, ενώ το πετρέλαιο κέρδισε 4,15%.

Άνοδο κοντά 2% κατέγραψε ο χρυσός, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της προκειμένου να αμβλύνει την επίπτωση που έχει στην οικονομία η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο σχεδόν 2% στα 1.598 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κάνει την Παρασκευή «βουτιά» που ξεπέρασε το 4,5%, καθώς τα μέταλλα παρασύρθηκαν από το ευρύτερο selloff στις αγορές ενώ οι επενδυτές ρευστοποιούσαν θέσεις για να ανταποκριθούν σε margin calls σε άλλες τοποθετήσεις.

Το ασήμι ενισχύεται κατά 1,13% στα 16,85 δολάρια η ουγκιά, το παλλάδιο κατά 1,7% περίπου στα 2.645 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα ενισχύεται κατά 0,22% στα 865,6 δολάρια η ουγκιά.

Ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο, που με «άλμα» άνω του 4% και απομακρύνεται από τα πολυετή χαμηλά που κατέγραψε νωρίτερα, καθώς οι ελπίδες για μια μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής του OPEC αλλά και για μέτρα τόνωσης οικονομίας από τις κεντρικές τράπεζες, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζημιά που κάνει στη ζήτηση η επιδημία του κορωνοϊού.

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε 4,15% στα 51,73 δολ. το βαρέλι.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 20% παρά τη μείωση της παραγωγής του OPEC+ κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας της ομάδας, η οποία λήγει στο τέλος Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v