Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Τόσο το αργό όσο και το Brent έχουν καταγράψει απώλειες περίπου 40% τις τελευταίες δυο εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στον OPEC+, που οδήγησε τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της.

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις νύξεις που άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για ενδεχόμενη παρέμβασή του στον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, σε «κατάλληλο χρόνο».

Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πιέσει διπλωματικά τη Σαουδική Αραβία για να «κλείσει τις στρόφιγγες» και να απειλήσει με κυρώσεις τη Ρωσία για αναγκάσει τις δυο χώρες να μειώσουν την παραγωγή, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι τιμές στηρίζονται επίσης από τα σχέδια των ΗΠΑ να αγοράσουν έως και 30 εκατ. βαρέλια αργού από τα έκτακτα αποθέματά τους μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του Τέξας φέρεται να εξετάζουν περιορισμό στην παραγωγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η τιμή του Brent καταγράφει αυτήν την ώρα άνοδο 2,28% στα 29,12 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 3,41% στα 26,08 δολάρια.

Σημειώνεται πως τόσο το αργό όσο και το Brent έχουν καταγράψει απώλειες περίπου 40% τις τελευταίες δυο εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στον OPEC+, που οδήγησε τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v