Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 18 ετών το πετρέλαιο

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν τα ανώτατα στελέχη Ρωσίας και ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας να συζητήσουν το πώς θα σταθεροποιηθούν οι πετρελαϊκές αγορές.

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 18 ετών το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ενεργειακές αγορές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει κέρδη 5,62% στα 21,22 δολάρια το βαρέλι και του Brent ενισχύεται κατά 1,14% στα 23,02 δολάρια το βαρέλι. Χθες, το Brent είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002, στα 22,76 δολάρια, και το αμερικανικό αργό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2002 στα 20,09 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως οι αγορές πετρελαίου αντιμετωπίζουν διπλή πίεση, από την επιδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο τιμών Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας μετά την αποτυχία του OPEC+ στις αρχές Μαρτίου να συμφωνήσει σε βαθύτερες μειώσεις στην παραγωγή προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές.

Χθες, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία τα ανώτατα στελέχη τους στον τομέα της ενέργειας να συζητήσουν το πώς θα σταθεροποιηθούν οι πετρελαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v