Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτάει το αργό με το βλέμμα στην Κίνα

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 5,7%, στα 31,96 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent χάνει 4,4% και φτάνει στα $34,46. H απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να μην ορίσει στόχο οικονομικής ανάπτυξης αυξάνει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Βουτάει το αργό με το βλέμμα στην Κίνα

Βουτιά κάνουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μετά την απόφαση της Κίνας να μην ορίσει στόχο οικονομικής ανάπτυξης για το 2020, καθώς ενισχύονται οι φόβοι ότι η πανδημία κορωνοϊού θα ασκήσει πιέσεις στη ζήτηση για καύσιμα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ γνωστοποίησε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν ορίζει, όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 1990, ποσοστό-στόχο για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης επί του ΑΕΠ, λόγω της «μεγάλης αβεβαιότητας» που εγείρει η πανδημία του κορωνοϊού όσον αφορά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το διεθνές εμπόριο.

Το Πεκίνο θέτει πάντως δευτερεύοντες στόχους, όπως η διατήρηση της ανεργίας σε επίπεδο περί το 6% και του πληθωρισμού περί το 3,5% για το τρέχον έτος.

Ωστόσο, και το αμερικανικό αργό και το WTI κατευθύνονται στην τέταρτη εβδομάδα κερδών, καθώς αυξάνονται τα στοιχεία που θέλουν τη ζήτηση για πετρέλαιο να ανακάμπτει, την ώρα που οι χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 5,7%, στα 31,96 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent χάνει 4,4% και φτάνει στα $34,46.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v